‘Rustige ontmoetingen’ in het 55+ Cafe

Sommige mensen zijn gevoeliger voor prikkels, bijvoorbeeld voor licht, geluid, drukte of de gemoedstoestand van anderen. Zij hebben behoefte aan een prikkelarme omgeving om elkaar te ontmoeten of samen iets te doen. In het 55+Café kunnen mensen op een prettige manier in contact komen met anderen en de rust vinden die nodig is.

Daarom wordt bij het 55+Café ook een prikkelarme ruimte aangeboden om te ontmoeten, contacten leggen en om iets te doen (zoals tekenen, kleuren, breien, haken, puzzelen, enz); wie dat wil kan ook een koptelefoon opzetten (geluiddempend met eigen muziek). Op middagen dat de ‘rustige ontmoetingen’ plaatsvinden, vinden er geen activiteiten plaats. Het ‘rustig ontmoeten’ is ook een open inloop.

Partner, familie en vrienden zijn als mantelzorger/begeleider natuurlijk ook welkom. Als een bezoeker fysieke zorg of hulp nodig heeft dient wel een mantelzorger/begeleider aanwezig te zijn, want de begeleiders van het 55+Café zijn géén zorgmedewerkers.

We starten a.s. 10 november en 15 december een pilot. Op deze 2 middagen proberen we samen met de bezoekers een optimale ruimte voor ‘prikkelarm ontmoeten’ te creëren. Vanaf januari 2024 wordt maandelijks een middag georganiseerd en ieder kwartaal een extra middag voor mogelijke lezingen of andere (eigen) invullingen. Tijdens deze ontmoetingen zal regelmatig ook een ‘leefcoach van VIJF’ aanwezig zijn.

Tijdstip: 14.00 tot 16.30 uur

Locatie ‘prikkelarm ontmoeten’: wijk-accommodatie ‘Herteheym’ – Putkamp 6a – Herten Ingang via de loopbrug! Deze is rolstoel, rollator en scoot-mobiel vriendelijk.

Voor meer informatie en uitleg kunt u ook vooraf een bezoek brengen aan het 55+Café; een van de aanwezige begeleiders zal u verder informeren.

https://www.stuurgroep55plusherten.nl/post/rustige-ontmoetingen-in-55-caf%C3%A9