Speeltuin Kitskensberg

In Roermond vind je de beroemde speeltuin Kitskensberg. Op een terrein van ca.

6 hectaren treft men zo’n 82 verschillende speeltoestellen aan.

Die zorgen voor veel speelplezier en een fantastische speelomgeving. Door de lommerrijke bomen is het terrein lekker schaduwrijk.

De klimwandjes, tokkelbaan, wankelbrug, piratenschip, complete forten en ook “gewone” zandbakken en wippen en glijbanen zorgen ervoor, dat kinderen tussen 2 en 12 jaar zich perfect amuseren. Een ondiep bad zorgt (vanaf een buitentemperatuur van zo’n 22 graden) voor verkoeling en een heus doolhof zorgt voor spanning.

Deze prachtige speeltuin is ook toegankelijk voor minder valide kinderen. Zo is de speeltuin ambassadeur van het NSGK.

Er is volop ruimte om gezellig te picknicken op grasveldjes en bankjes en een horeca gelegenheid zorgt voor de interne mens.

Honden zijn niet toegestaan vanwege gemeentelijk beleid.
Uiteraard zijn blinde geleidehonden wel welkom.

 NSGK

Een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven – dat is het ideaal van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap níet gewoon kunnen meedoen. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, een vakantiebestemming of de arbeidsmarkt. Met de projecten die de NSGK ondersteunt helpen zij kinderen en jongeren met een handicap om de drempels uit de weg te ruimen. Ze maken de samenleving toegankelijker, versterken het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren, en dragen bij aan een positieve beeldvorming. Dat doen ze al sinds 1950, voor kinderen en jongeren met alle soorten handicaps in heel Nederland.