Activiteiten Gehandicapten Platform Roermond

In deze tijd waarin het coronavirus Roermond in zijn greep heeft, zijn de activiteiten van het Gehandicapten Platform beperkt. Dit wil echter niet zeggen, dat er niets gebeurt.

Op dit moment zijn we actief op zoek naar het realiseren van een online platform voor onze leden. We zoeken daarbij naar een mogelijkheid, waarin ieder van ons ( ongeacht welke beperking een rol speelt) mee kan doen. Hierbij moet uiteraard ook de privacy van ons allen gegarandeerd zijn.

Daarnaast blijven we in gesprek met de gemeente en woningbouwcoöperaties over nieuwbouwprojecten en renovaties. Te denken valt hierbij bij voorbeeld aan de nieuwbouw, die gerealiseerd gaat worden op het oude Philipsterrein in de wijk ’t Vrijveld en het project aan de Bernardstraat van Wonen Zuid. De insteek van het Gehandicapten Platform Roermond is daarbij nog steeds: vooraf betrokkenheid voorkomt fouten. De ervaring leert, dat achteraf herstellen van zaken duurder is dan vooraf voorkomen.

Ook kleine oplossingen zijn het vermelden waard: de stoep bij Nautilus is verlaagd, zodat ook mensen met een rolstoel of een scootmobiel gebruik kunnen maken van het wandelpad langs de Roer.